« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TEHERAN OPTUŽUJE

SAD vode "kibernetički rat" radi destabilizacije Irana

Protuiranska operacija je, kako se navodi u televizijskom izvješću mreže IRIB, započela 2006. godine, a intenzivirala se nakon prošlogodišnjih predsjedničkih izbora u lipnju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

SAD

,

CIA

,

Iran

,

kibernetički rat

Teheran je optužio SAD za pokretanje "kibernetičkog rata" protiv Irana, izvijestila je u nedjelju televizijska mreža IRIB.

Prema izvješću, glavne osobe u navodnoj američkoj zavjeri su dvojica bivših studentskih aktivista, Ahmad Batebi i Kayvan Rafei, čije se aktivnosti u Iranu odvijaju pod okriljem tzv. Udruženja za obranu ljudskih prava.

U zavjeri, kako se tvrdi u izvješću, sudjeluju i pripadnici manjinske vjerske sekte Bahai koja je u Iranu proglašena ilegalnom. TV izvješće također navodi da je CIA za operaciju kodnog imena "Operacija destabiliziranja Irana" izdvojila najmanje 400 milijuna dolara.

Protuiranska operacija je, kako se navodi, započela 2006. godine, a intenzivirala se nakon prošlogodišnjih predsjedničkih izbora u lipnju. Iransko sudstvo je dan ranije objavilo da je zbog sudjelovanja u američkom kibernetičkom ratu protiv Islamske Republike uhićeno 30 osoba. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 16:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh