« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZASAD ŠUTI

Papa bez komentara o najnovijem pedofilskom skandalu u Crkvi

U više od 20 njemačkih katoličkih škola zabilježeno je oko 150 slučajeva pedofilije od kojih neki sežu u 50-te godine prošlog stoljeća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Crkva

,

pedofilija

Papa Benedikt XVI. nije u nedjelju htio komentirati najnoviji skandal s pedofilijom u crkvama diljem Europe iako se na kraju nedjeljnih molitvi obično osvrne na tekuće događaje, javlja u nedjelju dpa.

Vatikan je dan ranije skrenuo javnosti pažnju na niz pokušaja da se Svetog oca osobno uvuče u skandal sa seksualnim zlostavljanjem djece u Njemačkoj, primjetivši da su ti pokušaji "propali". "Posljednjih su dana neke osobe ustrajno u Regensburgu i Muenchenu tražile elemente kojima bi Svetog oca osobno umiješale u slučajeve zlostavljanja djece", kazao je tada Federico Lombardi.

U više od 20 njemačkih katoličkih škola zabilježeno je oko 150 slučajeva pedofilije od kojih neki sežu u 50. godine prošlog stoljeća. Većina slučajeva, oko stotinu dosad registriranih, desila se u školi u južnom njemačkom gradu Ettalu. U subotu se skandal približio Papi nakon što je Sueddeutche Zeitung povezao Papu sa svećenikom pedofilom dok je sadašnji papa Benedikt XVI. 1980. godine obnašao dužnost nadbiskupa Muenchena. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh