« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
TRIBINE

Teatrološka tribina 'Čitanje kazališta' ususret praizvedbi

Ususret praizvedbi predstave 'Ja sam ona koje nisam' Mate Matišića, u režiji Paola Magellija s dramaturškim potpisom Željke Udovičić Pleštine.

Ja sam ona koja nisam
Ja sam ona koja nisam (Arhiva)
Više o

teatrološka tribina

,

Čitanje kazališta

Njih dvoje dijele tri zanimanja, tri prakse u kojima djeluju (minimalno): oboje su znanstvenici, autori, kazališni kritičari i sveučilišni profesori.

Nataša Govedić naša je najistaknutija kazališna kritičarka i autorica nekoliko teatroloških djela. Od 1995. godine javno djeluje kao kazališna, književna i filmska kritičarka, a od 2012. godine stalno je zaposlena na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Leo Rafolt od 2017. odlučuje se prijeći na Umjetničku akademiju u Osijeku, gdje pokreće program teatrologije i izvedbenih studija i trenutno vodi kolegije iz teorijske dramaturgije, dramatologije, novih teatrologija, transkulturalne dramaturgije i izvedbenih studija.

Uz moderaciju autora i voditelja tribine Srđana Sandića razgovarat će o potencijalima i porukama ovog (kontroverznog ili ne) komada te će ga smjestiti u ostatak tematskih preokupacija, opusa ovog plodnog autora. 

18.10.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh