« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
najava

Tarja Turunen u Zagrebu

Finska diva će svojim obožavateljima pružiti neponovljivo koncertno iskustvo

Više o

Tvornica kulture

,

Nightwish

,

tarja turunen

06. listopada 2009. godine u zagrebačkoj Tvornici Tarja će predstaviti svoj posljednji album ''My Winter Storm''. Užitak slušanja njenog vilinskog glasa dostupan je od danas svima za samo 180 kuna. Pravda će biti zadovoljena, rekli su mnogi obožavatelji finske grupe Nightwish kad su čuli da će njihova ljubimica Tarja Turunen doći u hrvatsku metropolu predstaviti svoj posljednji album u sklopu turneje ''Final Storm Tour 2009''. Jer, kako mnogo njih tvrdi, metal glazba kao i grupa Nightwish u kojoj je prije nastupala, jednostavno nisu isti bez nje.

A ova popularna kantautorica koja je karijeru započela pjevajući u operama, uspjela je povezati dvije naizgled nespojive stvari - modernu metal glazbu koja je iznimno popularna u Finskoj i operni vokal.  Ako se tome još pridoda njezin talent za pisanje pjesama dobijemo mala operna metal remek djela poput ''I Walk Alone'', ''Die Alive'', ''Enough'' i ''You Would Have Loved This''.

Njezina vojska obožavatelja koja ju je upoznala i zavoljela još za vrijeme Nightwisha i dalje joj je ostala vjerna što dokazuje i zlatna naklada koju je postigao njezin prvijenac već prvog dana izlaženja. Klubovi njezinih obožavatelja osnovani su od Rumunjske do SAD-a i Argentine, a samo njezin videospot ''I Walk Alone'' je do sada na Youtubeu pogledalo preko 4 milijuna ljudi!

Tarja uživa status ikone u svojoj domovini što je pokazalo i jedno zanimljivo istraživanje u kojem su u internetske tražilice ukucavana imena 160 živih i mrtvih finskih ličnosti, uključujući i njeno. Rezultati su pokazali da se Tarja nalazi na 32. mjestu liste najpoznatijih Finaca, odmah uz vozača Formule 1 Kimija Raikkonena i predsjednicu države Tarju Halonen.

Iako  se s grupom Nightwish navikla na nastupe pred čak 15.000 ljudi, Tarja ipak više voli intimne koncerte, kako je naglasila na svome blogu turneje (http://www.mywinterstorm.com/blog/), jer može vidjeti nasmijana lica svojih obožavatelja i pjevati pjesme po njihovim željama. Stoga će 06. listopada zagrebačka Tvornica biti idealan prostor za prvo druženje Tarje i  njezinih fanova u Hrvatskoj, a kako je kapacitet ograničen, samo će najbrži  imati priliku uživati u njezinom nastupu. Stoga požurite, jer od danas su u prodaji ulaznice za 180 kuna na svim prodajnim mjestima Ticketproa i putem web stranice www. ticketpro.hr.

PRODAJA ULAZNICA
Ulaznice po cijeni od 180 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa kao i putem njihove web stranice www.ticketpro.hr. Popis poslovnica Ticketproa pogledajte na: http://www.ticketpro.hr/jnp/prodajna-mjesta/index.html.

Metro portal vodi Vas na Tarju Turunen: http://metro-portal.hr/prizes/vote/221

22.09.2009. 16:08:02
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. facebook picture
    Marina Turkovic
    06.10.2009. 22:28
    zašto sam ja morala Tarju propustiti? pročitajte dobro ovaj članak koji stalno nešto protiv Tarje...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh