« Glazba
objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana
NAJAVE

Talijanski jazz trio Hobby Horse 27.10. u Močvari

kako to Hobby Horse zvuče uživo, moći ćete vidjeti i čuti upravo u zagrebačkoj Močvari, u srijedu, 27.10.

Hobby Horse
Hobby Horse (Arhiva)
Više o

koncerti

,

jazz

,

klub Močvara

,

Hobby Horse

HOBBY HORSE (Italija)
Web: Bandcamp

"A onda je na red došao Hobby Horse, s izvedbom koja je bila toliko zadivljujuća da sam ja većinu vremena zaboravio zapisivati bilješke. Koncert je u potpunosti potvrdio njihovu reputaciju jednog od europskih bendova s najboljim nastupima uživo."
-Ludovico Granvassu, Allaboutjazz

A kako to Hobby Horse zvuče uživo, moći ćete vidjeti i čuti upravo u zagrebačkoj Močvari, u srijedu, 27.10.!

Za kratki zaborav stresa izazvanog sredinom radnog tjedna, talijanski jazz trio Hobby Horse dolazi protresti Močvaru i odvesti vas u nepoznato, tamo gdje još nikada niste bili. Svojom progresivom, eksperimentalnošću i crossoverom, Hobby Horse manifestiraju se kao poslanici nove talijanske jazz scene koja se veoma brzo razvija, a osim što okupira fensi mjesta, rado uranja i u underground rock i plesne klubove.

Dan Kinzelman (saksofon, klarinet, vokal, efekti), Joe Rehmer (kontrabas, vokal, efekti) i Stefano Tamborrino (bubnjevi, vokal, efekti), glazbenici su koji stoje iza ovog zaigranog imena, a tijekom 10 godina intenzivne aktivnosti Hobby Horsea, objavili su 6 albuma i dosegli veliki broj kilometara u petama nastupajući u klubovima i na važnim festivalima diljem Europe i SAD-a, uključujući Umbria Jazz, Jazzwerkstatt Graz, Sudtirol Jazz Festival, Ton Art Tirol, InJazz, Skylark Chicago, Jazz Estate Milwaukee i Ausland Berlin.

Njihova glazba izrazito je nepredvidiva mješavina stilova, talište glazbenih jezika u rasponu od slam poezije do techna, psihodelične bossanove, prog rocka, hip-hopa i komorne glazba. Kako bi se reklo - za svakoga ponešto! Prelazeći iz hipnotičkog i mantričnog drona u nasilne eksplozije buke, Hobby Horse vješto održavaju temeljni osjećaj ravnoteže, zajednički istražuju i otkrivaju nove zvukovne sfere, baš kao kad kipar manevrira prostornim mogućnostima, održavajući koherentnost prvotnog oblika, unatoč kontrastima na koje naiđe tijekom svog stvaralačkog putovanja.

Ne propustite ovu eklektičnu jazz poslasticu, stoga na vrijeme nabavite svoje ulaznice i pridružite nam se u vašem omiljenom klubu! 

22.10.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh