« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
NOVOSTI

Koncerti Hrvatskog baroknog ansambla (21. koncertna sezona)

Hrvatski barokni ansambl u sklopu Programa digitalne prilagodbe u 21. koncertnoj sezoni, na YouTube platfomi Ansambla uživo prenosi koncerte iz Hrvatskog glazbenog zavoda

Hrvatski barokni ansambl
Hrvatski barokni ansambl (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Hrvatski barokni ansambl

Snimke nastupa ostaju dostupne i nakon održavanja programa. U nedjelju, 24. listopada 2021., od 20 sati, slijedi koncert 'Florilegium' koji se održava u kazalištu 'Kerempuh', uz prijenos uživo putem YouTube kanala i putem Hrvatskoga radija.

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim replikama.

Ansambl je utemeljen 1999. godine te kao jedini sastav koji se bavi takvom vrstom glazbe na ovom području Europe okuplja glazbenike mlađe generacije, zaljubljenike u iskonski zvuk i stilski osviještenu interpretaciju koja je u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala.

Uz 21 godinu održavanja ciklusa koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, Ansambl je redoviti gost značajnijih domaćih i stranih festivala.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

21. koncertna sezona

Aktivnosti HRBA pratite na YouTube kanalu i putem Facebooka

24.10.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh