« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BOMBE NA SVE STRANE

Talibani odgovorni za smrt 35 ljudi u Kandaharu

Jusuf Ahmadi, talibanski glasnogovornik službeno je izvijestio kako talibani preuzimaju odgovornost za niz napada koji su počeli u subotu oko 20.00 po mjesnom vremenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

Afganistan

,

talibani

,

bombaški napad

,

Kandahar

Talibani su preuzeli odgovornost za niz samoubilačkih napada koji su se u subotu dogodili u Kandaharu, jednome od njihovih uporišta na jugu Afganistana, pri čemu je, prema zadnjim podacima, poginulo 35 osoba, a 57 ih je ranjeno.

Jusuf Ahmadi, talibanski glasnogovornik službeno je izvijestio kako talibani preuzimaju odgovornost za niz napada koji su počeli u subotu oko 20.00 po mjesnom vremenu.

Prva eksplozija odjeknula je u blizini središnjeg kandaharskog zatvora, a od subote navečer bilo ih je sedam u različitim dijelovima grada, mnoge u blizini vladinih zgrada. "U eksplozijama je, prema zadnjim informacijama, smrtno stradalo 35 osoba, među kojima je 13 policajaca i 22 civila", a 57 osoba je ranjeno, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Zemarai Bashery. Raniji su podaci govorili o 31 ubijenoj i 53 ranjene osobe.

Glasnogovornik je istaknuo kako vjeruje da su napadi odgovor na nedavnu najavu zapovjednika međunarodnih vojnih snaga u Afganistanu, generala Stanleya McChrystala, o vojnoj ofenzivi na Kandahar tijekom ljeta. Kandaharski guverner Turyakai Wesa izvijestio je da je zbog napada od afganistanskih vlasti zatražio vojno pojačanje i koordinirano djelovanje s NATO-ovim snagama. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 12:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh