« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SAVJETI

Tajne zdrave hrane - jaja

Ona klasična - svako jutro jedno jaja... bila je dugo vremena tako, pa se neko vrijeme govorilo da nisu baš zdrava, da bi se sada vratila...

Jaja su zdrava!
Jaja su zdrava! (Arhiva)
Više o

zdrava hrana

,

jaja

Tek toliko da bude svima jasno - jaja su hranjive i svestrane namirnice bez kojih bi priprema jela bila nezamisliva, a kako bi bili sigurni da su jaja friška i dobra u nastavku vam donosim neka pravila.

Kada niste sigurni da li jaja koja imate u frižideru valjaju najbolje je da ih stvaite u zdjelu hladne vode. Na taj način ćete se uvjeriti da li su jestiva jer ako potonu znači da su svježa, a ako ostanu plutati znači da im je rok istekao i da ih je potrebno baciti.

Snijeg od bjelanca

Prije izrađivanja snijega od bjelanca najbolje je da bjelance zagrijete. Kada su jaja hladna puno se lakše odvajaju pa ako vam je potreban kvalitetan snijeg najbolje je odvojene bjelaqnce ostaviti pola sata na zraku da se zagriju na sobnu temperaturu, a tek onda ih pripremati u snijeg.

Kuhana jaja najlakše ćete oguliti tako da prije kuhanja jaja probušite pribadačom. Pribadaču treba zabosti jedan centimetar u širi kraj jajeta jer će na taj način ući zrak koji će odvojiti bjelance od membrane ljuske. Najbolje je to uvijek prakticirati kada tvrdo kuhana jaja moraju ostati čitava.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com


Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
18.07.2022. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh