« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO

Koji su materijali najbolji za vrućine?

Iako je naša ljetna garderoba preplavljena lepršavim haljinama, prozračnim bluzama i suknjama, naši omiljeni odjevni predmeti nisu uvijek najprikladniji za suočavanje s vrućinom

Pamuk je dobar izbor
Pamuk je dobar izbor (Arhiva)
Više o

odjeća

,

lan

,

pamuk

U jeku toplinskog vala, jutarnje odijevanje postaje prava glavobolja, pa ako pazimo na stil odijevanja, često zaboravljamo na same materijale. Što obući kad je vruće?

Lan - kada temperature prelaze 25 stupnjeva, dajemo prednost laganim i prirodnim materijalima koji djeluju kao pravi regulatori topline. Iako lan ima običaj da se brzo izgužva, on je ipak najprijatniji materijal za nošenje ljeti jer pruža nenadmašan osjećaj svježine.

Pamuk - suprotno uvriježenom mišljenju, pamuk je idealan materijal za suočavanje s velikim ljetnjim vrućinama. Zahvaljujući laganom tkanju, pamučni komad diše i ostavlja vrlo prijatan osjećaj svježine.

Tencel - proteklih nekoliko mjeseci to je bio materijal koji su proučavali brendovi koji žele biti ekološki odgovorniji. Prirodno vlakno izrađeno od drva, ne samo da je ekološki prihvatljivo, već i omogućuje koži da diše zahvaljujući svojoj sposobnosti upijanja vlage.

Što se tiče tkanina koje treba izbjegavati, potrebno je isključiti sintetičke materijale koji su manje prozračni od prirodnih vlakana. Kako biste izbjegli znojenje čitav dan, najlonsku i poliestersku odjeću ostavite po strani.

18.07.2022. 20:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.07.2022. 21:15
    Lan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh