« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
TERORIZAM

Tajne službe uspješno spriječile novi teroristički napad

Radi se o nemetalnoj eksplozivnoj napravi koju je trebao upotrijebiti bombaš samoubojica u zrakoplovu na obljetnicu pogiblje Osame bin Ladena

Fotografija vijesti
Više o

Osama bin Laden

,

teroristički napad

,

Al Qaida

,

ubijen Osama bin Laden

Zajedničkom akcijom američkih i jemenskih tajnih službi uspješno je spriječen novi teroristički plan, u kojemu je al Qaida na godišnjicu ubojstva Osame bin Ladena 2. svibnja željela osvetiti svog bivšeg vođu, prenosi Hina.

Urota jer otkrivena prije nego je zaprijetila Amerikancima ili američkim saveznicima, a niti jedan zrakoplov nije doveden u opasnost, rekao je dužnosnik pod uvjetom da ostane neimenovan.

Radi se o nemetalnoj eksplozivnoj napravi koju je trebao upotrijebiti bombaš samoubojica u zrakoplovu sličnoj onoj koju je skrivenu u donjem rublju neuspjelo pokušao aktivirati bombaš samoubojica u zrakoplovu koji je letio prema Detroitu na Božić 2009., rekao je dužnosnik.

FBI je priopćio kako je improvizirana eksplozivna naprava zaplijenjena u inozemstvu.

Vjeruje se da je napravu proizvela al Qaeda Arapskog Poluotoka koja djeluje iz Jemena, rekao je visoki američki dužnosnik, a prenosi Reuters. Al Qaedu Arapskog Poluotoka se smatra najopasnijom podružnicom al Qaede i već je ranije rabila slične naprave, rekao je FBI.

Predsjednik Barack Obama obaviješten je o uroti u travnju i redovito je o njoj informiran, rekla je zamjenica glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele Kuće Caitlin Hayden, javio je Reuters.

08.05.2012. 07:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh