« Svijet
objavljeno prije 12 godina
STAV NOVOG PREDSJEDNIKA

Putin želi jamstvo da američki proturaketni štit nije prijetnja Rusiji

Vladimir Putin najavio je da će raditi na jačanju odnosa sa SAD-om, no da se oni moraju temeljiti na jednakosti i neuplitanju u unutarnje poslove

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Rusija

,

Vladimir Putin

,

proturaketni štit

Rusija će nastojati uspostaviti bolje odnose sa SAD, ali neće dopustiti uplitanje u svoje stvari i tražit će "čvrsta jamstva" da američki proturaketni štit nije usmjeren protiv nje, stoji u ukazu o budućoj ruskoj vanjskoj politici koji je u ponedjeljak potpisao predsjednik Vladimir Putin, javlja Hina.

Putin je vanjskopolitičke prioritete iznio u opsežnom ukazu koji je potpisao nekoliko sati nakon inauguracije na položaj predsjednika koji će obnašati idućih šest godina.

Rusija suradnju sa SAD želi dovesti "na stvarnu stratešku razinu", ali međusobni odnosi moraju se temeljiti na "jednakosti, neuplitanju u unutarnje poslove i poštivanje interesa onog drugoga", stoji u ukazu.

Također se navodi da će Rusija i nadalje tražiti jamstva da proturaketna američka onrananije usmjerena na podrivanje sigurnosti Rusije slabljenjem njezine nuklearne moći odvraćanja.

07.05.2012. 21:51:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh