« Svijet
objavljeno prije 14 godina
JEDAN DRUGOM IZA LEĐA

Tadić i Dodik u Laktašima razgovarali o budućoj suradnji

"Srbija nastavlja svoju regionalnu saradnju. Primit ću Silajdžića u Beogradu kao što ću u predstojećem rezadoblju sudjelovati i u drugim regionalnim inicijativama", kazao je Tadić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Srbijanski predsjednik Boris Tadić i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik sastali su se u petak u Laktašima pored Banja Luke, a taj susret obojica su opisali kao radni i neslužbeni susret.

Tadić se kod Banja Luke zaustavio na povratku u Beograd iz posjeta Cipru, a nakon višesatnog sastanka s Dodikom i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem novinarima je kazao da se, među ostalim, raspravljalo i o posjetu predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića Beogradu najavljenom za naredni tjedan.

"Srbija nastavlja svoju regionalnu saradnju. Primit ću Silajdžića u Beogradu kao što ću u predstojećem rezadoblju sudjelovati i u drugim regionalnim inicijativama", kazao je Tadić.

Srbijanski je predsjednik ovom prigodom ipak istaknuo kako on i dužnosnici bosanskih Srba nemaju uvijek istovjetna mišljenja o svim pitanjima. Milorad Dodik je prije sastanka osporio značnje deklaracije koju je Tadić ranije ovog mjeseca potpisao sa Silajdžićem u Istanbulu u nazočnosti turskog predsjednika Abdulaha Gula.

"Milorad Dodik ima svoje ovlasti i legitimitet u Republici Srpskoj, ja u Srbiji, ali Srbija uvijek snažno stoji iza RS-a kada je u pitanju BiH i kada je u pitanju njena budućnost", kazao je je Tadić odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sastanka u Istanbulu. Tadić je ocijenio kako je sastanak s Dodikom i Radmanovićem, unatoč razlikama, bio prijateljski. Dodik je pak kazao novinarima kako je razgovor s Tadićem predstavljao uobičajenu razmjenu mišljenja. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 10:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh