« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NUKLEARNO PITANJE

Svjetske sile uskoro iznose uvjete za ponovne pregovore s Iranom

Očekuje se da skupina u kojoj su Britanija, Kina, Francuska, Njemačka, Rusija i SAD, iznese pojedinosti ponude koje je u listopadu dala Iranu u nastojanju da Irance vrati za pregovarački stol

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Kina

,

Francuska

,

Njemačka

,

Rusija

,

Iran

,

embargo

,

Iran sankcije

,

britanija

Očekuje se da velike sile u petak iznesu što bi Teheran trebao učiniti za povratak pregovorima o njegovu spornom nuklearnom programu, rekao je diplomat, javlja Hina.

Očekuje se da skupina u kojoj su Britanija, Kina, Francuska, Njemačka, Rusija i SAD, iznese pojedinosti ponude koje je u listopadu dala Iranu u nastojanju da Irance vrati za pregovarački stol.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u petak je rekao da istječe vrijeme za izbjegavanje vojne intervencije u Iranu i pozvao je Kinu i Rusiju da podrže nove sankcije koje bi trebale primorati Teheran na pregovore o njegovu programu obogaćivanja urana.

Dužnosnici zapadnih zemalja kažu da Iran traži razgovore s velikim silama "bez uvjeta" kao dio taktike odugovlačenja dok odbija raspravljati o svojem nuklearnom programu za koji Zapad sumnja da je usmjeren na proizvodnju atomskog oružja.

20.01.2012. 20:51:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava
    20.01.2012. 22:05
    Očito se događa raspodjela Irana tj. njegovih resura među gore navedenim silama.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh