« Seks
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ZELENI, ŽUTI...

Sve što trebate znati o kondomima

Kondomi odlično štite od neželjene trudnoće i mnogih spolno prenosivih bolesti - ali imaju i svojih mana

Svatko može pronaći idealan kondom za sebe
Više o

seks

,

kondom

,

prvi seks

,

prezervativ

Vjerojatno je svima poznato da penis mora biti u erekciji da bi se kondom mogao uopće staviti. Ako ga pokušate staviti prije erekcije, pritisak kondoma bi prekinuo dotok krvi u penis i vjerojatno bi mnogima bilo nemoguće postići erekciju. Oni muškarci koji gube erekciju kad stave kondom vjerojatno se ne mogu dovoljno opustiti jer imaju negativne asocijacije na sam kondom.

Ako kondom ne odgovara ili ako se ne postavi kako treba, može se javiti osjećaj nelagodnosti. Ako je kondom previše stegnuo korijen penisa, seks sigurno neće biti ugodno iskustvo. Ako koristite kondom morate znati koja veličina vam odgovara jer samo onaj koji potpuno prijanja neće smetati za vrijeme seksa. Svaki kondom mora imati malo širi dio oko vrha penisa kako bi osjećaj bio potpun.

Upravo u tom dijelu na vrhu kondoma se skuplja ejakulat. Ako vam je erekcija nešto kraća od dužine kondoma, ostavite taj prostor na vrhu jer ćete se lakše kretati i bolje osjećati pokrete. S vremenom ćete naučiti točno koliko vam je prostora na vrhu potrebno.

Ako vam ovi, muški, uopćte ne odgovaraju, probajte sa ženskim kondomima. Napravljeni su tako da se umetnu u vaginu i ostaju na mjestu uz pomoć prstena koji prekriva velike usne i tako uspješno štiti od bolesti. Kako je ovaj kondom dosta širi od muškog, ne postoji osjećaj koji stvara neugodu kod muškaraca dok nose muški. Kada ga koristite, morate voditi računa da vanjski prsten ne sklizne unutra.

Najveća „napast" nošenja kondoma je svakako iritacija. Tijekom seksa se preporučuju lubrikanti koji olakšavaju prodoro i kretanje, ali oni mogu oštetiti kondome. Koristite one na bazi vode i nećete imati nikakvih problema. Lubrikanti trebaju biti i bez glicerina jer on izaziva iritaciju sluznice.

Ako vam lateks kondomi smetaju, pronađite poliuretanske ili poliizoprene kondome. Tanji su od lateksa i pružaju prirodniji osjećaj. Iako ovi savjeti možda djeluju komplicirano, trebate znati da onda kada pronađete kondom koji vam odgovara, nećete se žaliti ni na što i bit će vam ga jednostavno koristiti. Međutim, da biste ga našli, morate ga tražiti.

23.07.2011. 09:17:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    robi
    22.09.2011. 22:00
    niste naveli preporuke :)

    ja sam se nedavno prebacio na japanske, da vidim zasto ih svi hvale (okamoto)

    http://www.condom-sizes.org/best-condoms/best-condoms
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh