« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
ZDRAVO!

Sve prednosti integralnih žitarica

Pojačano konzumiranje integralnih žitarica zdrava je i ukusna prilika da reduciramo rizik od ateroskleroze i srčanih bolesti

Odlično, ukusno, zdravo...
Odlično, ukusno, zdravo... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vitamini

,

minerali

,

integralne žitarice

Unos integralnih žitarica povoljno djeluje na krvne žile i smanjuje rizik od srčanih bolesti, objavili su znanstvenici. Prema novijim studijama, za to povoljno djelovanje zaslužan je magnezij u visokim koncentracijama, te vitamini B1, B6 i E te vlakna.

Osobe koje unose velik postotak integralnih namirnica ionako očito paze što jedu i imaju zdraviji odnos prema životu, kažu znanstvenici, a prenosi BBC.

U Americi je dopušteno da se na proizvodima koji sadržavaju barem 51 posto integralnih žitarica pa su zato siromašne ukupnim i zasićenim masnoćama i kolesterolom, smije napisati da smanjuju rizik od bolesti srca i nekih oblika karcinoma.

U skupini muškaraca i žena koji su sudjelovali u studiji o aterosklerozi, oni koji su jeli najveće količine integralnih žitarica imali su najtanje stijenke karotidne arterije i najsporije zadebljavanje u razdoblju od pet godina, kaže autor Philip B. Mellen s medicinskoga fakulteta Wake Foresta u Winston-Salemu u Sjevernoj Karolini.

"Pojačano konzumiranje integralnih žitarica zdrava je i ukusna prilika da reduciramo rizik od ateroskleroze i srčanih bolesti", kažu doktori Vasanti S. Malik i Frank B. Hu s harvardskog medicinskog fakulteta u uvodniku uz studiju.

13.08.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh