« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
RUKA RUKU MIJE

Sve izglednije da će Medvedev i Putin uskoro zamijeniti funkcije

Ovime je napokon završena duga politička saga i nagađanja o tome tko će se od te dvojice ruskih političkih lidera natjecati na predsjedničkim izborima

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

Vladimir Putin

Na kongresu vladajuće ruske stranke Jedinstvene Rusije aktualni je premijer Vladimir Putin rekao kako ja počašćen prijedlogom predsjednika Dmitrija Medvedeva da se on natječe na predsjedničkim izborima 2012. godine, javljaja Hina.

Putin je zauzvrat rekao da bi Medvedev trebao postati premijerom nakon tih izbora.

Time su napokon završena duga politička saga i nagađanja o tome tko će se od te dvojice ruskih političkih lidera natjecati na predsjedničkim izborima.

"S obzirom da mi je bilo ponuđeno da budem nositelj stranačke liste Jedinstvene Rusije na parlamentarnim izborima i da sam, u slučaju pobjede, spreman aktivno raditi u vladi, mislim da bi bilo dobro da ovaj kongres podupre kandidaturu predsjednika stranke Vladimira Putina za dužnost predsjednika države", rekao je Medvedev.

Medvedev je održao govor pred 11.000 aktivista stranke Jedinstvene Rusije okupljenih u športskoj dvorani Lužnjiki u Moskvi.

Putin je predložio Medvedeva kao nositelja liste Jedinstvene Rusije za parlamentarne izbore u prosincu.

"Za nositelja liste Jedinstvene Rusije na izborima za Dumu 4. prosinca predlažem predsjednika Dmitrija Antoljeviča Medvedeva", rekao je Putin koji je od 2000. do 2008. obnašao dužnost ruskog predsjednika.

Putin je 2008. izabrao Medvedeva koji danas slavi 46. rođendan, za svog nasljednika. Budući da se nije mogao kandidirati za treći predsjednički mandat, Putin je preuzeo dužnost premijera.

24.09.2011. 14:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh