« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
MLJAC

Sve dobre strane špinata

Špinat je toliko zdrav da ima neko dobro djelovanje za gotovo svaki dio vašeg tijela

Čudesno je zdrav
Čudesno je zdrav (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

špinat

Špinat je tip hrane koji ili obožavate ili ga mrzite - jednostavno ima takav okus da ga neki ljudi ne mogu podnijeti.

No, trebali bi možda bolje razmisliti o njemu - bilo da ga stavljate u smoothie ili ga radite na salatu, šprinat je odličan izbor za dostizanje potrebnog dnevnog unosa povrća.

Osim što je ukusan, on je prepun nutrijenata, a ovo su i blagodati koje može imati za organizam.

Može sniziti krvni tlak - studija iz 2015. godine pokazala je da se ljudima koji su svakodnevno, tijekom 7 dana, jeli juhu od špinata bogatu nitritima, snizio tlak.

>> Kako sakriti okus špinata - ideje za one koji ga ne vole, a znaju kako je zdrav >>

Može smanjiti rizik od srčanih bolesti - samo zdjelica špinata dnevno može smanjiti rizik o od bolesti arterija za 26% te može smanjiti rizik od srčanog udara, zatajenja srca i moždanog udara.

Može smanjiti rizik od gubitka vida - iako su nam uvijek govorili da su mrkve dobre za vid, špinat je zapravo još bolji. Jedna studija pokazala je da su oni, čija prehrana nije bila bogata zeaksantinom, kojeg u špinatu ima u izobilju, imali veći rizik gubitka vida povezanog sa starenjem, piše Eat this.

>> Špinatom protiv viška kilograma >>

Može vam pomoći u mršavljenju - ako se mučite da smršavite, moglo bi vam pomoći ako u prehranu dodate špinat. Studija iz 2014. godine pokazal je da su žene, koje su konzumirale smoothieje s ekstraktom špinata, izgubile 43% više kilograma od onih koje su dobile placebo. Uz to žudnja za hranom, grickalicama i slatkim pala je za 95% u odnosu na kontrolnu grupu.

23.07.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.07.2021. 11:07
    dobar za sve
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh