« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
FOR DUMMIES ...

Svakodnevne stvari koje nas zaglupljuju

Svi pretpostavljamo da nas "pametni telefoni" zapravo zaglupljuju, no osim toga ima još cijeli niz stvari koji usporava i ometa rad mozga

Gotovo svaki aspekt modernog života u gradu - zaglupljuje
Gotovo svaki aspekt modernog života u gradu - zaglupljuje (FreeDigitalPhotos)
Više o

šećer

,

televizija

,

svakodnevne aktivnosti

,

zaglupljivanje

Svakodnevne aktivnosti i način života mogu nam donijeti koristi, ali i štetu, pa nije loše znati što nas sve zaglupljuje, na način da utječe na rad našeg mozga i čini ga sporijim, ljenijim i manje aktivnim.

Naravno, prvo će vam pasti na pamet televizija i pametni telefoni i bit ćete u pravu - pametni telefoni čine naše zapažanje i razmišljanje površnim, dok gledanje televizije možemo opisati u kratkoj rečenici - pametni ste koliko je pametan program koji gledate.

>> Dijete nas zaglupljuju? >>

No, već i sama činjenica da živite u gradu i šećete njime je loša za vašu pažnju, pamćenje i učenje. Dovoljno je samo gledati fotografije grada da bi se to događalo, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Michigan! Stoga, u prirodu što češće! Uz to, ako živite i radite u zagušljivoj sobi, radit ćete više grešaka, pa pustite svježi zrak kroz prozor, ne kroz klimu.

Zagađenje zraka općenito smanjuje IQ, kao i gledanje Spužva Boba Skockanog, obiteljsko nasilje, udaranje po guzi i brza hrana.

>> Zaljubljenost zaglupljuje >>

Očekivano, jednak učinak proizvodi i učestala konzumacija šećera, žvakanje žvakaće gume koje ubija kratkotrajno pamćenje i brza hrana koja nas doslovno zaglupljuje.

Na poslu to radi stalno provjeravanje e-maila i grupni sastanci, kao i stres koji prožima sve pore modernog života.

Sve u svemu, preseljenje iz grada i poljoprivreda više ne zvuče tako prljavo i neprivlačno ...

13.09.2014. 17:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh