« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEMA ŠANSE BRAJO MOJ

Šuker: Ni na kraj pameti nam nije dati MOL-u većinski paket Ine

POGLEDAJTE VIDEO: Na novinarski upit o mogućoj prodaji Podravke Šuker je kazao tek kako oko toga Vlada još nije izašla sa službenim stavom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX/Infopunkt)
Više o

INA

,

HUP

,

GSV

,

Ivica Mudrinić

,

Ivan Šuker

,

Gospodarsko-socijalno vijeće

,

MOL

,

PEP

Nakon današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), odgovarajući na upit o skorom izdavanju konvertibilnih obveznica Ine, potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker je izjavio da Vladi nije ni "na kraj pameti" da omogući MOL-u stjecanje većinskog paketa dionica Ine.

Ina će do ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica od koji će 100 milijuna kupiti država ili institucionalni ulagači, a 100 milijuna MOL, a taj je odnos određen upravo kako se ne bi promijenio vlasnički odnos, rekao je Šuker.

Te će se obveznice moći konvertirati tek nakon 18 mjeseci a vjerojatno će biti izdane na četiri ili pet godina, o čemu će biti potpisan i protokol, najavio je Šuker. Na novinarski upit o mogućoj prodaji Podravke kazao je tek kako "Vlada još nije izašla sa službenim stavom oko prodaje Podravke".

Na sjednici GSV-a socijalni partneri raspravljali su o pretpristupnom ekonomskom programu (PEP) od 2010. do 2012. godine, čija je izrada obveza zemalja kandidata za ulazak u Europsku uniju (EU). To je dokument koji ocrtava glavne gospodarske prioritete Hrvatske u narednom razdoblju, a temeljni ciljevi su nam održiva makroekonomska stabilnosti i stvaranje uvjeta za gospodarski rast, napomenuo je potpredsjednik Vlade.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dala je set primjedbi na PEP, a podržali smo ga jer on odražava sadašnju ekonomsku politiku, koju bi trebalo što prije promijeniti, izjavio je čelnik HUP-a Ivica Mudrinić. Ponovio je da Hrvatskoj treba novi model ekonomske politike, jer joj nedostaju dugoročna strategija i sektorske strategije za područja poput poljoprivrede i turizma.

Sindikati nisu podržali PEP jer su nezadovoljni mogućnošću svojeg utjecaja na izradu toga dokumenta, te zbog neizvršavanja i nerealnog donošenja mjera. (hina/metro-portal)

18.01.2010. 16:31:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh