« Kazalište
objavljeno prije 5 godina
PREDSTAVE

Subscena: Theatre Works - Get Out

U potrazi za nepredvidivom snagom života Get out! je izvedba koja se temelji na suradnji triju umjetničkih oblika - suvremenog plesa / lutke / glazbe - u novi izvedbeni sustav

Theatre Works - Get out!
Theatre Works - Get out! (Arhiva)
Više o

predstava

,

Subscena

,

Theatre Works

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu GET OUT!. slovenskog teatra Works,u petak 10.svibnja 2019. od 20.00 sati u Filmskom studiu Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

GET OUT!
Točka između tri umjetnička izričaja: PLES, LUTKARSTVO, GLAZBA.
U potrazi za nepredvidljivom silom života.

Get Out! Izvedba sastoji se od tri umjetničke forme: plesa, lutkarstva i glazbe.

U potrazi za nepredvidivom snagom života Get out! je izvedba koja se temelji na suradnji triju umjetničkih oblika - suvremenog plesa / lutke / glazbe - u novi izvedbeni sustav gdje svaki dio stoji sam po sebi, ali istovremeno koegzistira u vlastitom biću.

Plesačica pleše uz vrlo malu lutku, a glazbenici slikaju pokret, stvarajući atmosferu i dijalog. Glazba je živi oblik koji stvara zvukove i ritam na licu mjesta, a lutka donosi svoju vizualnu dimenziju i unosi svoj život u nju.

Vjerujemo u novi način plesa - lutkarskog plesa - gdje predmeti žive i počinju plesati. Glazba je ovisna o kretanju plesača i lutke. Pokušava opisati odnose između njih, pronaći moguću boju i temperament njihove interakcije, pratiti njihovo kretanje i energiju i voditi kao nepredvidljiva sila života

Dramaturgija lutkarskog plesa jednostavno se razvija kako bi se pružila snažna sloboda za improvizaciju i pronašlo nove načine suživota plesa, lutke i glazbe.

Priča ima dvije razine:
1. Pokazuje kako smo zarobljeni
2. Iskazuje težnju da se izađe iz zamke

PITANJE JE "KAKO" - NE "ŠTO"
Naš pravi cilj pronalaženja slobode su različiti načini kako se oslobađamo, a ne sloboda na kraju. Različiti načini, kako doći do puta oslobođenja. Zato se usredotočuju na improvizaciju i istraživanje njihovih umjetničkih područja.

Koncept: Tea Kovše, Katja Vravnik in Mojca Kamnik
Dramaturgijs: Tea Kovše
Ples i koreografija: Katja Vravnik
Lutkarska animacija: Tea Kovše
Dizajn lutki: KARIN SCHÄFER FIGUREN THEATER
Glazba: Mojca Kamnik
Kostimografija: Tatjana Dragičevič
Fotografija: Nika Holcl Praper
Video: Tadej Ošlovnik
Produkcija Gledališče DELA

http://www.zraven.si/

https://www.facebook.com/events/289826825287706/

www.attack.hr

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC. 

09.05.2019. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh