« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kratko je zabranjeno

Studentica izbačena s fakulteta jer je nosila minicu

POGLEDAJTE VIDEO - studentica u roza minici podigla je prašinu u brazilskoj javnosti

(nypost.com)
Više o

minica

,

Uniban

,

sveučilište Brazil

,

Geisy Arruda

Brazilska studentica Geisy Arruda izbačena je s privatnog sveučilišta u Sao Bernardu do Campo. Optužena je, naime, za nemoral jer je na fakultetu nosila kratku roza suknju.

Sveučilište Uniban izvijestilo je da je dvadesetogodišnjakinja pohađala nastavu u ''neprimjerenoj odjeći'', te da se provokativno ponašala što nije ''kompatibilno s okolinom sveučilišta''.

U izjavi objavljenoj u brazilskim novinama u nedjelju, 8. studenog, sveučilište kaže da je Geisy pokazala nepoštovanje prema ''etičkim principima, akademskom dostojanstvu i moralu''.

Sve se odigralo 22. listopada kad su djevojku agresivno izvrijeđale stotine drugih studenata na kampusu sveučilišta nakon što je obukla dotičnu minicu. Geisy je morala obući profesorov bijeli kaput nakon čega je u pratnji šestero policajaca ispraćena s fakulteta. Video snimke ovog događaja stavljene su na YouTube i postale senzacija u Brazilu.

Odluka sveučilišta da isključi studenticu izazvala je nekoliko protesta u zemlji. Brazilska nacionalna udruga studenata i mnoge druge institucije osudile su tu odluku, a ministarstvo obrazovanja zatražilo je Uniban da objasni što se dogodilo. Gradska policija je izjavila da će istražiti cijeli slučaj.

Nakon poplave negativnih reakcija, u četvrtak, 9. studenog, sveučilište je napokon popustilo i izjavilo da će dopustiti Geisy da se vrati na predavanja. Na današnjoj konferenciji za novinare djevojka je okrivila svoje kolega za to što se dogodilo, te rekla da neće promijeniti svoj stil odijevanja.

''Ja svakog poštujem i želim da svi poštuju i mene'', kaže Geisy Arruda.

Piše: Metro Brazil
10.11.2009. 17:26:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh