« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Strije - kako ih spriječiti, a kako liječiti

Kako bismo spriječili njihovu pojavu u trenucima kad dobivamo višak kilograma, vrlo je važno kožu redovito hidratizirati

Reagirati treba prije nego što se pojave
Reagirati treba prije nego što se pojave (Arhiva)
Više o

savjeti

,

strije

,

uklanjanje strija

,

sprječavanje strija

Strije muče velik broj žena, a kako u zimskim mjesecima obično dođe i kakav kilogram viška, velika je šansa da će se pojaviti i nove - bilo kakva brza promjena kilaže prema gore uzrokuje naglo rastezanje kože i ona puca, stvarajući strije.

Kako spriječiti? Nije toliko komplicirano, a sve počinje s redovitom hidratacijom kože. Uz razne hidratantne kreme preporučuje se i korištenje ulja, naročito maslinovog i bademovog koje apliciramo na kožu nakon tuširanja i ostavimo da se upije u potpunosti.

>> Ulje narančinih cvjetova uklanja strije >>

Uz to, izuzetno je važna i prahrana, pa tako morate uvijek na tanjuru imati hranu bogatu antioksidansima - šumsko voće ili špinat, na primjer.

>> Prirodna sredstva protiv strija >>

Kreme protiv bora mogu također pomoći, jer sadrže vitamin E koji pomaže u obnavljanju kože, a i razne sastojke koji potiču proizvodnju kolagena kao što su vitamin A ili njegova sintetička inačica retinol.

Hrana bogata vitaminom A - pojačat će djelovanje krema, pa jedite ribe, bundeve, mlijeko i mliječne proizvode, kelj, mrkvu ili voće poput marelica, breski i jabuka.

Hrana koja je bogata vitaminom E - sjemenke suncokreta, jaja, maslinovo ulje, orašasti plodovi i pšenične klice.

Sve u svemu, najvažnije je djelovati - odmah!

21.01.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh