« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Prirodna sredstva protiv strija

Bez obzira kako ste ih zaradili, strije sigurno ne želite imati, pa pročitajte ove savjete kako se riješiti tih nezgodnih crta po koži prirodnim sredstvima

Strija se može riješiti prirodnim sredstvima
Strija se može riješiti prirodnim sredstvima (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

grožđe

,

aloe vera

,

strije

,

sredstva protiv strija

,

uklanjanje strija

,

sok od krumpira

,

kakao maslac

,

pire od mrkve

,

ulje čajevca

Strije su jedna od najneugodnijih pojava na koži koje se uvijek trudimo sakriti, no kako postoji velik broj prirodnih načina za uklanjanje strija, evo nekoliko savjeta koje su pripremili na portalu positivemed.com koji vam mogu pomoći.

Jedan od omiljenijih recepata je aloe vera, koja pomaže kod brojnih problema s kožom, prepuna aktivnih i hranjivih tvari koje se mogu koristiti kod manjih opeklina, a dobra je i za strije. Gel aloa vere utrlja se izravno u strije i ostavi se par minuta da se osuši, nakon čega ga treba isprati mlakom vodom. 

Grožđe odlično vlaži košu, a sastojci u njemu štite i uljepšavaju kožu. Nanesite zgnječeno grožđe kao masku na strije, ostavite da djeluje do pola sata, a zatim isperite mlakom vodom. Ovaj će tretman ublažiti postojeće strije i spriječiti pojavu novih. 

Kakao maslac najbolje pomaže kod strija nakon trudnoće, a nanosi se na mjesta zahvaćena strijama ujutro i prije spavanja. 

Maslinovo ulje svojim bogatstvom hranjivih tvari i antioksidansa pomaže kod raznih problema s kožom, pa ga lagano nanesite vatom na strije. To će poboljšati cirkulaciju i uvelike smanjiti postojeće strije, a ako ga ostavite da se potpuno upije obogatit ćete kožu vitaminima A, D i E.

Pire od mrkve također odlično djeluje na strije, a radi se jednostavno od kuhane mrkve i drži se na strijama što je duže moguće, nakon čega se ispire mlakom vodom. Ovo je ipak zimski tretman jer će vam privremeno obojati kožu u narančasto. 

Sok od krumpira potiče rast i obnavljanje stanica kože, a tretman je izuzetno jednostavan - prerežete sirovi krumpir i njime trljate strije, pa nakon desetak minuta djelovanja isperete kožu mlakom vodom. 

Ulje čajevca je jedno od najboljih ulja za kožu, jer ima fantastična antivirusna, antiupalna i antibiotska svojstva. Nanesite ga jednom dnevno, u slučaju da možete podnijeti snažan medicinski miris koji nekima smeta. 

24.11.2013. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh