« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
PODIGNUT VEO TAJNE?

Stratfor istražio, a WikiLeaks objavio: Chavezu je ostalo godinu dana života

Ruski i kubanski liječnici prognoziraju da je Hugu Chavezu ostalo manje od godinu dana života jer se njegov karcinom proširio limfom, te je zahvatio ostale organe

Fotografija vijesti
Više o

Hugo Chavez

,

karcinom

,

Venezuela

,

WikiLeaks

,

Stratfor

Prije nekoliko dana WikiLeaks je počeo s objavljivanjem milijuna e-mailova Stratfora, privatne analitičke tvrtke za koju se sumnja da je povezana sa CIA-om, a među tom silnom poštom nalaze se i razgovori o zdravlju Huga Chaveza, predsjednika Venezuele.

Ako je vjerovati venecuelanskom izvoru, a mogao bi biti pouzdan jer ipak je Stratfor ozbiljna tvrtka čije analize kupuju korporacije i vlade diljem svijeta, Chavezu se loše piše. Navodno se ruski i kubanski liječnici prepiru kako liječiti Chaveza jer mu se karcinom proširio na limfne čvorove.

U e-mailovima stoji kako je karcinom počeo kao mala izraslina blizu prostate, no ubrzo je zahvatio debelo crijevo i narastao na veličinu teniske loptice. Također se navodi da je Hugo Chavez vrlo nezahvalan pacijent jer ne sluša savjete liječnika, te prekida terapije kako bi se pojavio pred javnosti.

Kubanci prognoziraju da je Chavezu ostalo dvije godine života, no ruski kolege smatraju da venecuelanski predsjednik neće poživjeti niti godinu dana.

Navodno su u liječenje uključeni i kineski stručnjaci, no Rusi smatraju da njihove metode nisu adekvatne jer se baziraju na tradicionalnoj alternativnoj medicini.   

Chavez je prije nekoliko dana opet otišao na Kubu jer se izraslina na zdjelici vratila, a prema pisanju Hine, operacija je prošla bez ikakvih komplikacija.

"Predsjednik Chavez je u dobrom fizičkom stanju", rekao je potpredsjednik Elias Jaua pred parlamentom u Caracasu, čiji su zastupnici pozdravili ovu vijest pljeskom i povicima "Chavez neće otići!".

Pravo zdravstveno stanje predsjednika Venezuele je brižno čuvana tajna, no vrijeme će pokazati da li su ruski ili kubanski liječnici u pravu.

Izvještaj Stratforovih analitičara o sukobu ruskih i kubanskih liječnika liječnika možete pročitati ovdje.

29.02.2012. 09:41:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh