Što trebamo jesti kad smo prehlađeni
Prehlada može biti vrlo neugodna, bez obzira na činjenicu da je zapravo niti ne smatramo "pravom" bolešću, pa evo kako ćete prizvati prirodu u pomoć
Prehlada se obično uzima olako i ne smatra se "pravom" bolešću, no kako je ona najbolji znak da nam je imunitet oslabio, treba se baciti na posao i napuniti tijelo nutrijentima, mineralima i vitamini kako bismo se opet doveli u normalu.
Evo što trebamo obavezno jesti
Citrusi - znamo da vitamin C smanjuje trajanje prehlade i ubrzava oporavak, pa navalite na njih u voćnim salatama i sličnim jelima.
Čaj - ako ga pijete "samo kad ste bolesni", sad je pravo vrijeme. Najviše koristi donijet će kadulja, kamilica, majčina dušica, metvica i zeleni čaj
Češnjak - ako ga jedete redovito, teško da ćete se prehladiti jer ste puni alicina, spoja iz češnjaka koji snaži imunitet. Kako ovaj božanski plod ima vrlo snažne antibakterijske i antivirusne učinke, navalite na sirovi češnjak kad ste prehlađeni i značajno ćete ubrzati ozdravljenje.
Mlijeko - ako vam nedostaje vitamina D, lakše ćete se prehladiti, a kako mlijeko ima puno kalcija i magneziija, korist od njega je za vrijeme prehlade višestruka.
Mrkva - kao i ostale namirnice bogate vitaminom A koji je ključan za održavanje snažnog imunog sustava, mrkvu treba grickati kad smo prehlađeni, a osim nje tu su i batat, buča i kelj
Pileća juha - juhica za bolest koju su uvijek kuhale naše bake provjeren je recept za ozdravljenje, naravno pod uvjetom da je napravimo od povrća i piceka, a ne koristimo juhe iz vrećice i kocke za juhu ...
Riba - lososi, srdele, skuše i slična riba puna omega-3 masnih kiselina odličan su saveznik u borbi protiv upala u organizmu
Novi komentar