« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
LJUBAVNI EKSPERTI

Što to ima u starijim muškarcima?

Ogromna posvećenost romantici i njenim nijasama karakteristična je za zrelije muškarce dok je kod mlađih glavna strast

Što to ima u starijim muškarcima?
Što to ima u starijim muškarcima? (Arhiva)
Više o

seks

,

stariji muškarci

,

romantika

,

muškarac romantika

Koliko često svojoj dragoj kažete da je lijepa?

Nakon 50. rođendana muškarci ne škrtare ni riječju ni djelom. Nema ničeg romantičnog u tome ako muškarac tu i tamo kaže "Pa znaš da te volim", a i te su riječi iz njega jedva izvučene.

To stariji muškarci znaju i uvažavaju. Tako čak 73 posto muškaraca svojoj voljenoj češće kaže da je lijepa te na taj način iskazuje svoju naklonost.

I ne samo riječima! Stariji muškarci i djelima nadmašuju one mlađe.

Onaj omiljeni ničim izazvani poljubac s trajanjem veze postepeno nestane. Više nema poljubaca kod odlaženja i dolaženja. Preostaje tek površan pozdrav.

Ljubljenje dobije karakter poziva, odnosno uvoda u seks. To se s godinama mijenja. Čak 85 posto starijih muškaraca iz čista mira poljupcima mazi svoje drage i tako poljubac u vezi ponovno dobiva na svojoj važnosti.

Jesu li iskustvo i mudrost jedini razlozi zbog kojih muškarci romantici posvećuju više pažnje?

S vremenom, ogromna posvećenost romantici i njenim nijansama u vezi vjerojatno je povezana i s hormonalnim promjenama koje se događaju muškarcima.

U godinama nakon pune spolne moći nastupa razdoblje andropauze. Krivac često može biti potpuno biološkog (evolucijskog) karaktera jer se u tim godinama muškarci već pomalo primire, a njihov glavni cilj više nije "oplođivanje što više ženki" već kvalitetno proživljavanje zajedničkog vremena koje im je na raspolaganju.

Povelik je broj ponovno oženjenih muškaraca koji znaju da ih u njihovim mlađim godinama nova partnerica najvjerojatnije ne bi prepoznala kao mogućeg partnera. S godinama nestane osjećaj nesigurnosti kao i potreba za neprestanim dokazivanjem. Smirenost i zadovoljstvo stvaraju opuštenog muškarca koji ima vremena i za romantiku.

Je li romantika tek nadomjestak za "hrđavost" na drugim područjima?

Šaljivci (ili zavidni?) bi možda rekli kako je razlog zbog kojeg se stariji ljudi više posvećuju romantici jer im više ništa drugo nije preostalo. Bila to istina ili ne, ostaje činjenica da stariji muškarci ne samo da znaju osvojiti (mladu) ženu nego je znaju i zadržati.

Od same sposobnosti djelovanja penisom tome u dobroj mjeri pridonosi činjenica da im se nakon dužeg vremena provedenog u vezi nimalo blesavim ne čini partnerici iskazivati naklonost u obliku manje ili veće geste.

21.11.2012. 16:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh