« Seks
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SJAJNO!

Što seks radi ženama, a što muškarcima

Liječnici tvrde da je seksualni odnos tri puta tjedno minimalan broj kojem biste trebali težiti kako biste sačuvali zdravlje

Još par razloga za seks (ako vam trebaju ...)
Još par razloga za seks (ako vam trebaju ...) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

žene

,

seks

,

muškarci

Seks je prava blagodat za ljude, a među koristima za zdravlje vrijedi izdvojiti održavanje zdravlja srca, dobru formu pluća i smanjivanje bolova. Uz to se mirno može dodati i snižavanje razina stresa, što je sve samo ne nevažno.

Vođeni tim pokazateljima, liječnici preporučuju tri puta tjedno kako biste bili zdravi, a dobro znamo da je taj prosjek većini nedostižan. 

>> Redovan seks za dobro zdravlje >>

Ipak, ovo je djelovanje koje je jednako za oba spola, a što svaki spol dobiva od seksa? Muškarci, primjerice, seks doživljavaju kao vrlo jak sedativ, ekvivalent pilule za smirenje od 2-3 mg, što vrlo jasno objašnjava zašto se nakon seksa najčešće okrenu na drugu stranu i zaspu kao topovi.

Uz to, seks je muškarcima najbolji mogući lijek za probleme koji dolaze s godinama - smanjivanje rizika od raka prostate.

>> Koliko često je zdravo upražnjavati seks >>

Žene, s druge strane, seks mogu promatrati kao dostojnu zamjenu za trening jer jača mišiće dna zdjelice što će bitno umanjiti rizik od inkontinencije - taj problem pogađa četvrtinu žena starijih od 40 godina. 

Jake menstrualne bolove ublažit ćete - čestim seksom s orgazmom, jer kontrakcija mišića maternice oslobađa od napetosti, a uz to se oslobađaju hormoni koji podižu toleranciju na bol.

>> Seks je dobar za zdravlje srca čak i nakon infarkta >>

Sve u svemu, vratimo se na početak - tri puta tjedno recept je za dobro zdravlje. Navalite!

29.04.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh