« Seks
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
HE HE

Što seks radi našem mozgu?

Znamo da je seks pravi melem za tijelo i dušu, no što radi mozgu? Ako pogledamo rezultate istraživanja, jedini zaključak je - seksa što više

Seks je definitivno dobar za nas
Seks je definitivno dobar za nas (Dreamstime)
Više o

depresija

,

seks

,

spavanje

,

mozak

Seks je prava stvar za nas jer ima blagotvoran utjecaj i na dušu i na tijelo, kako se kaže, a hormoni koji se tada oslobađaju ipak najviše utječu na naš mozak. 

Recimo, seks djeluje kao antidepresiv, pokazalo je zanimljivo istraživanje u kojem su žene koje su imale seks bez zaštite pokazivale znatno manje simptoma depresije od onih koje su prakticirale siguran seks. Naravno, preporuka je da takav seks imate sa stalnim partnerom.

>> Redovan seks za dobro zdravlje >>

Jednako tako, znamo da je seks prava stvar za podizanje raspoloženja, jer zadovoljstvo tijekom seksa aktivira izlučivanje dopamina, hormona koji se aktivira i pri konzumaciji kokaina - udara u isti centar u mozgu. No, na to isto mjesto ciljaju i čokolada, kofein i nikotin.

>> Kinky seks za bolje mentalno zdravlje? >>

Uz to, seks smanjuje bol, pa je pravi lijek za glavobolju, no i nervozu jer dokazano smiruje. Kako muškarce i uspavljuje i može učinkovito liječiti nesanicu kod jačeg spola - jedino što možemo reći je - navalite!

07.07.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh