« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Što se NE jede za ravan trbuh

Ravan trbuh san je svih koji imaju sreće (i znanja) da si osiguraju godišnji odmor na moru, a evo na što morate paziti pritom

Evo kako ćete do ravnog trbuha :)
Evo kako ćete do ravnog trbuha :) (Shutterstock)
Više o

namirnice

,

ravan trbuh

Ravan trbuh je imperativ za ljeto i kupaće kostime, no možete vi vježbati koliko želite, niđšta se neće promijeniti ako jedete ove namirnice

Hrana bogata natrijem  - prirodna reakcija našeg tijela na previše soli je zadržavanje vode, a kad tijelo drži vodu, dolazi do nadutosti. Prerađena hrana, kao što su juhe iz vrećice, konzerve, gotova jela i umaci, obično sadrži velike količine natrija.

Jogurt - kad govorimo o jogurtu, ovosi koji jedete. Običan jogurt može pomoći vašem trbuhu jer sadrži probiotike, koji reguliraju probavu. Ipak, ako jedete jogurte s okusima koji sadrže više šećera, u tijelu će dolaziti do fermentacije, što znači više plina i nadutosti.

Lubenica - teško je vjerovati, ali lubenica sadrži dosta fruktoze, prirodnog šećera koji daje voću slatkoću. Mnogi ljudi ne mogu apsorbirati fruktozu, zbog čega i lubenica može dovesti do nadutosti.

Mahunarke - grah, grašak, leća i soja namirnice su bogate  vlaknima i bjelančevinama, što ih čini dobrim za vas, ali i teško probavljivim. Pokušajte jesti mahunarke s cjelovitim žitaricama koje se lako probavljaju poput riže ili kvinoje, ili preko noći namočite suhi grah što pomaže 'razbiti' neprobavljiva vlakna.

Mliječni proizvodi - mogu biti uzrok ozbiljnih probavnih smetnji - osobito ako ste osjetljivi na laktozu i nemate potrebne enzime za razgradnju ovog šećera. 

Povrće krstašice - brokula, cvjetača, prokulica i kelj svi pripadaju kategoriji križnog povrća. Bogate su hranjivim tvarima poput folata, vitamina C i vlakana, ali također sadrže i rafinizu, vrstu šećera koje naše tijelo ne može razgraditi jer nam nedostaje određeni enzim za to. 

13.05.2017. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh