« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
ŽIVILI!

Zašto je čaša dobrog viskija prava stvar za vas

U staroj Engleskoj uobičajeno je bilo da doktor propiše gutljaj gina u borbi protiv kuge odnosno gutljaj apsinta u prevenciji crijevnih glista

Popijte jednu, slobodno...
Popijte jednu, slobodno... (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

alkohol

,

viski

Većina današnjeg alkohola na tržištu je nezdrava i nikako se ne preporučuje za svakodnevnu upotrebu, ponajviše ukoliko želite biti zdravi i poživjeti duže. Razlog tome je što se danas alkohol konzumira iz sasvim nekih drugih razloga zbog kojih se je konzumirao nekada davno.

Negdje 4000 godina prije nove ere pronađeni su prvi zapisi o postojanju vina i to u u starom Egiptu. U isto to  razdoblje pronađeni su i sami ostaci vina u keramičkim posudama u staroj Grčkoj.

U ono vrijeme, ali mnogo vremena nakon, alkohol se koristio kao medicinski dodatak. Recimo u staroj Engleskoj uobičajeno je bilo da doktor propiše gutljaj gina u borbi protiv kuge odnosno gutljaj apsinta u prevenciji crijevnih glista. Naravno ta receptura nije poživjela jako jer se dokazalo da baš i nije bila efektna.

No, bilo kako bilo, umjerena i pametna konzumacija određenih alkoholnih pića doista može imate stvarne koristi za naše zdravlje.

Alkohol je prije svega odličan medij za čuvanje drugih supstanci. Jako dugo se koristio kao glavni sastojak u apsintu, koji se koristio za tretiranje crijevnih glisti te ostalih parazita u probavnom traktu. Naime, alkohol ima tu mogućnost da iz raznog medicinski korisnog bilja izvuče i zadrži sastojke potrebne za liječenje.

Nadalje, alkohol je odličan antiseptik, i svi znamo da su njime naši bake i djedovi prali rane prilikom lakših povreda, na kraju krajeva sjećam se da mi je baka svaku novu posjekotinu očistila djedinom rakijom.

Sve argumente za umjerenu konzumaciju alkohola pročitajte na portalu Gentleman.hr

13.05.2017. 18:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh