« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Što se jede prije, a što poslije vježbanja

Prehrana i trening moraju ići ruku pod ruku, pa stoga nije na odmet znati koje vrste hrane je dobro jesti prije, a koje poslije vježbanja

Ni siti ni gladni, prvo je pravilo ...
Ni siti ni gladni, prvo je pravilo ... (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

tjelovježba

,

prehrana

,

vježbanje

Vježbanje je nužan dio zdravog života, no često na neki način kolidira s prehrambenim navikama koje usvajamo zbog dijeta, pa nije loše znati što zapravo treba jesti prije, a što poslije treninga kako bismo ga maksimalno iskoristili.

Prvo i osnovno pravilo je da se na vježbanju ne smijet pojaviti siti, ali niti gladni. Siti će imati problema s koncentracijom na vježbanje, a gladni će patiti jer im mišići neće imati dovoljno energije za trening.

>> Nezdrava hrana koja šteti i koristi nakon treninga >>

Stoga, evo nekoliko osnovnih pravila. Pojedite obrok dva sata prije treninga, i to pažljivo izbalansiran - 20 posto masti, 40 posto proteina i 40 posto ugljikohidrata. To je, primjerice, tost s jednim kuhanim jajem, domaći voćni jogurt ili smoothie s orašastim plodovima i suhim voćem.

Namirnice s previše masti ili vlakana treba izbjegavati, a ni u kom slučaju nemojte prije treninga pojesti neku proteinsku pločicu.

>> Tko razmišlja o vježbanju jede dvostruko više hrane >>

Nakon treninga prvo pojedite neko voće kako biste vratili inzulin u normalne granice, a tek nakon toga možete pojesti neke proteine za oporavak i izgradnju izmorenih mišića. 

To je sve - sretno!

29.01.2015. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh