« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
ZANIMLJIVO :)

Što o karakteru govore statusi na Facebooku

Vjerovali ili ne, statusi koje postavljate na Facebook otkrivaju dominantne crte vašeg karaktera, pa pokušajte ovim putem naučiti nešto o sebi

Lajkove traže narcisi
Lajkove traže narcisi (Arhiva)
Više o

kreativnost

,

Facebook

,

narcisoidnost

,

karakter

,

status na Facebooku

Jeste li neurotični ili ekstrovertirani, kreativni ili savjesni? Sve se to može vidjeti iz vaših statusa na Facebooku, tvrde stručnjaci sa Sveučilišta Brunell koji su proveli istraživanje na 555 korisnika Facebooka.

Da vidimo što rade pojedini tipovi ljudi na omiljenoj društvenoj mreži:

Kreativci će postavljati statuse o svojim političkim stavovima i intelektualnim temama i ne očekuju neku posebnu reakciju, već jednostavno smatraju svojom dužnošću informirati svoje prijatelje.

>> Najaktivniji na Facebooku su narcisoidni >>

Narcisoidni će postavljati statuse u kojima će sadržaj biti prilično jednoličan - ja vježbam, ja sam na dijeti, ja sam izgubio pet kila, gledajte kako sam lijep/a ... Naravno, sve je to traženje pažnje i potvrde drugih ljudi, a mjera je samo jedna - broj lajkova.

Osobe s nedostatkom samopoštovanja tlače okolinu i prijatelje statusima o svojim ljubavnim partnerima u kojima su ti partneri najbolji na svijetu, a na taj način prikrivaju svoju nesigurnost tvrdeći kako im je veza savršena. Očekivano, takvi statusi baš ne privlače lajkove.

>> Što lajkanje na Facebooku govori o vama >>

Savjesni će također postavljati statuse o partnerima i djeci, nisu baš pretjerano redovni u tome, no očekuju komentare jer im je vrlo važno kako će njihovi prijatelji doživjeti sadržaj koji su postavili.

Prepoznajete li se u nekom od ovih likova?

23.05.2015. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh