« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
RAZOTKRIVANJE

Najaktivniji na Facebooku su narcisoidni

Što češće mijenjate status, dodajete fotke, tagirate i skupljate više prijatelja, to ste narcisoidniji

Facebook razvija narcisoidnost
Facebook razvija narcisoidnost (Arhiva)
Više o

Facebook

,

prijatelji

,

narcisoidnost

,

status

,

lajkanje

,

broj prijatelja

Svi znamo bar jednog frenda na Fejsu koji je apsolutno uvijek tamo, ima mišljenje o svemu, ima brdo frednova, fotki i gnjavi s lajkanjem ... barem jednog. Kako se već pokazalo da Facebook stvara ovisnost, znanstvenici sa Sveučilita Western Illionis odlučili su istražiti što zapravo goni takve likove.

Uzeli su 295 ljudi između 18 i 64 godine i dali im test za ocjenu narcisoidnosti. Naravno, rezultati su pokazali da su upravo takvi likovi na testu prošli kao totalni narcisi. Kako navode u članku na Guardianu, već su napravljena istraživanja koja su povezala narcisoidnost i aktivnost na društvenim mrežama, no ovo je dalo finalnu potvrdu da su te dvije stvari usko povezane.

Naročito su pod povećalom dva aspekta narcizma, eksploatacija i egzibicionizam. Eksploatatori misle da zaslužuju poštovanje i žele manipulirati ljudima, dok egzibicionisti moraju hraniti svoj ego i biti u centru pažnje, čitaj komentirati svaki mogući status i stavljati slike sebe u svim varijantama.

U svjetlu ovakvog istraživanja ne čudi da su društvene mreže omiljeno igralište slavnih i "slavnih", i da na svakoj od njih traje nesmiljena bitka za što veću popularnost ...

18.03.2012. 11:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh