« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE

Što nam sve ubija samopouzdanje

Koliko god je internet donio dobrih stvari, s druge strane napravio nam je gomilu medvjeđih usluga i svakodnevno nam podriva samopouzdanje

Nisu sve informacije dobre za nas
Nisu sve informacije dobre za nas (Dreamstime)
Više o

internet

,

vježbanje

,

samopouzdanje

,

zdrav život

,

vijesti

Samopouzdanje nije lako izgraditi, a najveći problem je u tome što ga svakodnevno rušimo sami, zaključak je analize tvrtke Trend&Innovation media servi koja kaže da nas količina informacija dostupna na internetu može predozirati negativnim.

Primjerice, čitanje vijesti o receptima za zdrav život i svim mogućim prijetnjama za zdravlje koje dolaze iz namirnica hranimo podsvjesni strah od smrti i bolesti, što kod osjetljivih osoba prelazi u tzv. plutajući strah, stalni izvor stresa.

>> Zbog Facebooka mrzimo vlastito tijelo >>

Zanimljiva činjenica - pred 20 godina takve su vijesti činile samo 1 posto informacija u medijima, a taj se postotak do danas - učetrdeseterostručio!

Ništa bolje nisu ni vijesti o vježbama za vitko tijelo koje su također preplavile medije i svakodnevno sugeriraju da nismo savršeni i da trebamo popraviti te nedostatke. Mozak to registrira kao dokaz nesavršenosti, što odmah ubija raspoloženje i samopouzdanje.

>> Facebook potiče narcisoidno ponašanje >>

Jednako loše učinke donosi i gledanje TV emisija na iste teme ili modne trendove i kozmetiku, što nam sve donosi trenutno nezadovoljstvo zbog nemogućnosti kupnje svega što bismo željeli, pa posljedično također ruši samopouzdanje.

Kad tome dodamo trend vijesti o svim mogućim oblicima vježbama i histeriju oko poznatih ličnosti i njihovog životnog stila, zapravo odlazimo na internet kako bismo mazohistički uvjeravali sebe da smo glupi, ružni i nesposobni ...

30.11.2014. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh