« Žene
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Što nam se događa u tridesetima

Tridesete su godine u kojima smo puni samopouzdanja, mislimo da možemo osvojiti svijet, no nitko nam neće reći da se godine već počinju primjećivati na nama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

bore

,

koža

,

tridesete

,

sijede

Tridesete zovu i novim dvadesetima, jer je kriza jednostavno odgodila budućnost većini ljudi. Ipak, ma kako se dobro osjećali u tim godinama, počet ćete primjećivati neke stvari na svom tijelu koje počinje pokazivati godine, a to vam nitko neće reći.

S godinama tijelo proizvodi sve manje kolagena, a jasan znak toga su prve bore koje se pojavljuju u tridesetima. No, brigom za lice hranjivim kremama s UV faktorom može se odgoditi pojava bora, a osobe koje ne puše i paze na sunce mogu izgledati desetak godina mlađe. 

>> Koje su bolje godine, dvadesete ili tridesete? >>

Koža i kosa više nisu blistavi kao u dvadesetima, a to je proces koji se ne može zaustaviti. Količina estrogena opada, pa samo trudnice u tim godinama imaju onaj poznati sjaj, no nakon poroda i njima estrogen pada i koža i kosa počinju starjeti.

U tridesetima počinje pojačano opadati kosa, mijenja se njena struktura i nastaju prve sijede, i to ne samo na glavi .... Domaće maske za kosu mogu odgoditi potpuni gubitak sjaja, no većina poseže za bojama koje prekrivaju sjede i daju sjaj.

>> Tridesete su ženama najbolje za seks >>

Sličan proces odvija se i na obrvama i trepavicama, a na licu se mogu pojaviti dlake na čudnim mjestima. Sve dok je to jedna ili dvije nema razloga za zabrinutost, no ako ih je više, posjetite liječnika jer mogu biti znak policističnih jajnika.

Uz to, grudi počinju pokazivati utjecaj gravitacije, naročito rodiljama, a metabolizam se uspori par postotaka, što se manifestira nakupljanjem viška kilograma i manjkom energije.

>> Ubrzajte metabolizam nakon tridesete >>

No, ako ste već u dvadesetima shvatili važnost zdravog života, svi ovi znakovi kod vas će biti puno manji nego kod žena koje puše, piju alkohol, ne paze na prehranu i ne vježbaju. Stoga, zdrav život započnite odmah, bez odlaganja.

08.03.2015. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh