« Žene
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NIJE VALJDA?

Što najviše rastužuje žene?

Ako mislite da je ljubav, propala ili neuzvraćena, stvar koja najviše rastužuje žene, grdno se varate, tvrde znanstvenici

Ehh, da su mi dvije kile manje ...
Ehh, da su mi dvije kile manje ... (Shutterstock)
Više o

debljina

,

ljubav

,

žene

,

višak kilograma

,

tuga

Žene su osjetljivije od muškaraca i lakše izražavaju svoje osjećaje, tako da se na njima tuga primjećuje bez problema. No, najveći razlog za tugu nije, kako bismo svi odmah pomislili, ljubav već - linija?!

Njemački su znanstvenici 24 godine proučavali uzroke tuge kod žena, obuhvativši tisuće i tisuće žena u istraživanju kroz više generacija i pokazalo se da je pravi pokretač ženske sreće, a ujedno i tuge - vitkost.

Idealna linija ženama je puno važnija od emotivnog života, a prosječnu će ženu vitka linija usrećiti više od bilo kojeg muškarca. Najviše se tuguje zbog viška kilograma, a pokazalo se da ljubavni problemi ne mogu izazvati tako snažne osjećaje.

Dodatni problem predstavlja medijski pritisak koji se svake godine pojačava sa sve savršenijim ženama koje krase naslovnice ženskih magazina, naravno vrlo često fotošopirane do neprepoznatljivosti. 

Taj pritisak utječe na gotovo sva područja života, a žene s viškom kilograma zapravo tijekom cijelog dana razmišljaju o tome.

Jedini savjet koji možemo ponuditi je - živite zdravo, a slikama s naslovnica nemojte vjerovati jer nemaju veze sa stvarnošću.

27.04.2014. 10:06:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh