« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
ZANIMLJIVO

Što boja kose govori o zdravlju

Prema boji kose može se lako zaključiti kojim ste bolestima skloniji, pa se možete bolje i lakše čuvati, tvrde stručnjaci

Plavuše moraju više paziti na vid
Plavuše moraju više paziti na vid (FreeDigitalPhotos)
Više o

zdravlje

,

kosa

,

bolesti

,

crvena kosa

,

boja kose

,

smeđa kosa

,

plava kosa

Kosa je ukras našeg tijela, no kao i ostali dijelovi, njena kvaliteta može nam reći dosta toga o našem zdravlju, jer su istraživanja pokazala da određena boja kose nosi veću sklonost nekim zdravstvenim problemima

>> Njega kose prirodnim sredstvima >>

Smeđa kosa ukazuje na mogućnost ispadanja više nego kod žena svjetlije boje kose, a razloga je više - brinete i inače imaju manje vlasi, a one su manje otporne na vanjske i unutarnje utjecaje od crvenokosih. Stoga, brinete bi trebale posvetiti naročitu pažnju prehrani za zdravu kosu.

>> Zdrava prehrana za zdravu kosu >>

Plava kosa ukazuje na sklonost senilnoj makularnoj degeneraciji, bolesti koja s godinama uništava centralni vid. Uz to, ljudi s plavom kosom imaju veće šanse za obolijevanje od melanoma, što se dovodi u vezu s manjom proizvodnjom melanina. Znači, plavokosi trebaju visoki zaštitni faktor prilikom izlaganja suncu, a u prehranu treba uvesti što više zelenog povrća punog luteina i zeaksantina kao što je kelj i špinat.

>> Boja kose nema veze s inteligencijom >>

Crvena kosa govori da se radi o ljudima na koje anestezija djeluje slabije zbog mutacije gena koji su uz to odgovorni i za boju kose. Istraživanje provedeno na Harvardu pokazalo je da crvenokose žene imaju veću mogućnost za razvoj Parkinsonove bolesti, a najbolja prevencija je uzimanje multivitaminskih pripravaka.

>> Crvenokosi jače krvare i teže ih je uspavati >>

08.09.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh