« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
OPA!

Što bi se našem tijelu dogodilo da jedemo samo meso

Skorbut je samo jedan od simptoma zbog kojih bismo malo pomalo počeli venuti, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje

Meso ne može biti jedina ljudska hrana
Meso ne može biti jedina ljudska hrana (Pixabay)
Više o

zdravlje

,

meso

,

vegetarijanstvo

Iz godine u godinu sve se više ljudi odriče mesa i životnjskih proizvoda, a izbor jela za vegetarijance i vegane u restoranima postaje sve širi. No što bi se dogodilo da se u potpunosti odreknemo vegetarijanskih ideala i postanemo isključivo mesojedi?

Najkraće rečeno, naše bi tijelo uvenulo.

Prehrana koja uključuje samo meso značila bi da ne konzumiramo ni jednu namirnicu bogatu vlaknima, a to bi najprije izazvalo zatvor - što je najblaža od svih nuspojava.

Odbijanjem hrane bogate ugljikohidratima odrekli bi se glavnih izvora energije. Tijelo bi zbog toga razgrađivalo masti i najvažnije proteine, što bi izazvalo dodatne probleme. 

Došlo bi do trovanja proteinima, poremećaja s vrlo neugodnim simptomima poput slabosti, proljeva, pa čak i smrti. Sve bi to nastalo kao posljedica nakupljanja ureje koja nastaje u jetri pri pretvaranju proteina u glukozu.

Određene vrste mesa opasnije su od drugih.

Na primjer, meso zeca siromašno je mastima, zbog čega bi tijelo počelo sagorijevati vlastite naslage. Zabilježeno je da prehranjivanje isključivo zečetinom može dovesti do smrti jednako kao i izgladnjivanje.

Ili bi nas snašao skorbut - vitamin C jedini je koji ljudsko tijelo ne može samo proizvesti.

Jedan od načina na koji bismo mogli spriječiti neke od simptoma je jedenje sirovog mesa kako bismo izbjegli uništavanje vitamina C kuhanjem. No to bi dovelo do brojnih bakterijskih infekcija.

Drugim riječima, ako vam je ikad palo napamet odreći se svih namirnica osim mesa, imamo samo jednu poruku za vas - nemojte

Piše: Andrea Holi
09.01.2018. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh