« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana
SAVJETI

Što ako se probudite umorni?

Kao rezultat toga, osobe s apnejom za vrijeme spavanja često imaju isprekidan san što uzrokuje pretjeranu pospanost tijekom dana

Ono kad vam ne ide...
Ono kad vam ne ide... (Arhiva)
Više o

umor

,

buđenje

Kvalitetan noćni san neophodan je za održavanje cjelokupnog zdravlja i dobrobiti. On omogućava našem tijelu da se odmori, pripremajući nas za dan koji se nalazi pred nama.

Međutim, ako se stalno budimo umorni ili iscrpljeni, unatoč tome što smo cijelu noć spavali, možda imamo uobičajeni poremećaj spavanja poznat kao apneja, prenosi Times of India.

Kako objašnjavaju liječnici, apneja je poremećaj spavanja definiran ponavljanim pauzama ili prekidima disanja tijekom noći. To se događa kada se naši dišni putovi djelomično ili potpuno zatvore, što rezultira kratkim pauzama disanja.

Ove pauze, poznate kao apneje, mogu trajati od nekoliko sekundi pa sve do minute te se mogu dogoditi nekoliko puta tijekom jedne noći.

Kao rezultat toga, osobe s apnejom za vrijeme spavanja često imaju isprekidan san što uzrokuje pretjeranu pospanost tijekom dana.

Za osobe koje boluju od bolesti srca ili krvožilnog sustava ove ponovljene višestruke epizode niske razine kisika u krvi, poznate kao hipoksija ili hipoksemija, dodatno pogoršavaju prognozu i povećavaju rizik od nepravilnog srčanog ritma.

Stoga, pazite kako spavate ;)

02.08.2023. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.08.2023. 10:19
    8 sati potrebno svima:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh