« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Što ako pijete premalo vode?

Ako unosite premalo vode u organizam to se može odraziti i na vaše zdravclje. Evo što se događa s vašim tijelom ako dnevno pijete jednu čašću vode

Treba piti dovoljno vode
Treba piti dovoljno vode (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

voda

,

manjak vode

Voda ne samo da vam treba, nego je nužna - bez nje možete maksimalno 3 dana i onda je gotovo... tako da je stvarno pametno piti dovoljno.

No, neki ljudi misle da voda nije piće (recimo), tako da ne piju niti nju, a mnogi niti bilo kakve druge napitke. E, pa za takve treba ovakav članak koji će im objasniti što će im se dogoditi ako ne piju dovoljno vode.

Grčevi u mišićima - i mišićima je potrebna voda da bi ispravno funkcionirali. Ako pijete samo jednu čašu vode dnevno, to će se nepovoljno odraziti i na vaše mišiće. Nedovoljan unos vode uzrokuje grčeve u mišićima, a možete osjetiti i slabost u mišićima zbog čega će vam biti teže obavljati neke aktivnosti.

>> Kako tijelo reagira ako ne pijemo dovoljno vode tijekom vježbanja >>

Glavobolje - tijekom dana možete osjetiti glavobolje koje mogu varirati od blage do iscrpljujuće ako ne pijete dovoljno vode. Pijete li samo jednu čašu vode, mogli biste imati izrazito jake glavobolje. Prema liječnicima, nedostatak vode uzrokuje glavobolje zbog privremenog skupljanja mozga - a vaš mozak sačinjen je od oko 57 posto vode.

Lupanje srca - jedan od razloga zašto biste trebali konzumirati puno vode dnevno je da optimizirate volumen krvi. Ako popijete samo jednu čašu vode dnevno, krv vam se može jako razrijediti. Zbog toga vam srce može jako lupati, a vaše srce mora raditi jače kako bi bilo sigurno da tkiva i organi vašeg tijela dobivaju kisik unatoč vašoj vrlo tankoj krvi.

>> Voda utječe na naše raspoloženje >>

Nizak krvni tlak - krvni tlak se može jako smanjiti ako pijete samo jednu čašu vode dnevno. Povišen krvni tlak jest loša stvar, ali izrazito nizak krvni tlak jednako je loš jer se različiti dijelovi vašeg tijela možda neće opskrbiti kisikom koji im je potreban.

Problemi s koncentracijom - za ispravno funkcioniranje mozak treba vodu, a ako je ne pijete dovoljno, mozak će teže raditi. Zbog toga vam može biti teže obavljati neke mentalne zadatke. Osim toga, liječnici kažu da se zbog nedovoljnog pijenja vode može osjećati i letargija, a također i ćudljivost jer niske razine vode u mozgu mogu utjecati i na njegov kemijski sastav.

Urin tamnije boje - stručnjaci kažu da boju urina možete koristiti kao vodič za utvrđivanje pijete li dovoljno vode dnevno ili ne. Ako dnevno konzumirate samo jednu čašu vode, zasigurno će vam urin biti tamniji nego inače jer je visoko koncentriran kao posljedica dehidracije.

>> Što boja lica govori o vašem zdravlju >>

Zatvor - ako ne pijete dovoljno vode može se javiti i zatvor, pogotovo ako jedete hranu koja nije bogata vlaknima, piše Healthy builderz. Zatvor može uzrokovati i druge probleme kao što su nadutost trbuha, probleme s kožom i loš zadah.

11.08.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.08.2021. 18:59
    Moze doci do kamenca u bubrezima
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh