« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
POGLEDAJTE

Što boja lica govori o vašem zdravlju

Kad se ujutro pogledate u ogledalo, ponekad vidite potpunog stranca, a tada vrijedi znati ove male tajne

Ovako izgleda zdravo lice
Ovako izgleda zdravo lice (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

lice

,

suha koža

,

boja lica

,

bljedilo

,

žućkasta koža

Koža lica vrlo je osjetljiva i odmah reagira na sve probleme našeg tijela, tvrde znanstvenici koji su otkrili nekoliko znakova prema kojima možemo odmah prepoznati da nešto nije u redu s našim zdravljem.

Suha koža ukazuje na manjak vode u organizmu, no, ako uz to primjećujete i male otekline na licu, najvjerojatnije imate problema s radom bubrega i organa za izlučivanje. Preporučuje se posjet liječniku koji će napraviti potrebne pretrage.

Bljedilo lica je, kao što već svi znaju, znak anemije zbog nedostatka željeza. No, ako vam je krvna slika u redu, može se raditi o problemima sa zdravljem pluća i bronhija. S druge strane, ako uz blijedu kožu imate plavičaste nijanse oko usta i nosa, to upućuje na probleme u radu srca

Žućkasta koža lica ukazuje na probleme s radom žuči ili jetre, pa treba hitno otići na pretrage kako bi se ustanovilo nije li došlo do zastoja u radu žući i upalnih procesa u tijelu. Ako je koža suva i blijedožućkasta, problemi se nalaze u probavi, što može značiti da vas čeka čir na želucu ili kronični gastritis.

Stoga, ako vas ujutro iz ogledala pogleda potpuni stranac neke čudne boje, znate što vam je činiti.

30.06.2014. 11:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh