« Hi-tech
objavljeno prije 15 godina

Stigao novi iPhone 3GS

Najnovija inačica s novim softverom ponovno pobjegla konkurenciji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

iPhone 3GS

,

novi iPhone

Iako se Steve Jobs na kraju nije pojavio na pozornici, na godišnjoj konferenciji Apple developera predstavljen je novi iPhone 3GS. Izgledom identičan staroj verziji, novi iPhone u sebi donosi popriličan broj novotarija. Za početak, S u imenu označava Speed, to jest poboljšanu brzinu novog iPhonea.

Prije svega, to se odnosi na kameru razlučivosti 3 megapiksela s autofokusom, koja napokon ima i podršku za video, a istovremeno je omogućeno dizanje na YouTube ili slanje MMS-om. Poboljšana je i podrška za HSDPA prijenos podataka (7.2 MB/s), ugrađen je digitalni kompas te mogućnost dvosmjerne glasovne kontrole. Jednostavno pitate svoj telefon što trenutno svira i objasnite mu da bi željeli sličnu glazbu slušati i dalje.

Nadalje, pojačana je baterija pa podrška za surfanje putem Wi-Fija traje do devet sati, filmove bi se trebalo moći gledati 10 sati, dok razgovori mogu trajati punih 12 sati.

Predstavljen je i novi operativni sustav za iPhone, verzija 3.0 koja će se na tržištu pojaviti 17. lipnja. Noviteti su podrška za MMS, turn-by-turn GPS navigacija (u suradnji s tvrtkom TomTom), spajanje računala na internet putem iPhonea.. Također, novi će iPhone biti dostupan i na hrvatskom jeziku.

Novi iPhone stiže na američko tržište 19. lipnja, po cijeni od 199 dolara za 16GB i 299 dolara za 32 GB verziju, dok bi Hrvati mogli uživati u novitetu već 9. srpnja, ako sve bude u redu.

09.06.2009. 08:41:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh