Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2009. 08:41:32

Stigao novi iPhone 3GS

Najnovija inačica s novim softverom ponovno pobjegla konkurenciji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Iako se Steve Jobs na kraju nije pojavio na pozornici, na godišnjoj konferenciji Apple developera predstavljen je novi iPhone 3GS. Izgledom identičan staroj verziji, novi iPhone u sebi donosi popriličan broj novotarija. Za početak, S u imenu označava Speed, to jest poboljšanu brzinu novog iPhonea.

Prije svega, to se odnosi na kameru razlučivosti 3 megapiksela s autofokusom, koja napokon ima i podršku za video, a istovremeno je omogućeno dizanje na YouTube ili slanje MMS-om. Poboljšana je i podrška za HSDPA prijenos podataka (7.2 MB/s), ugrađen je digitalni kompas te mogućnost dvosmjerne glasovne kontrole. Jednostavno pitate svoj telefon što trenutno svira i objasnite mu da bi željeli sličnu glazbu slušati i dalje.

Nadalje, pojačana je baterija pa podrška za surfanje putem Wi-Fija traje do devet sati, filmove bi se trebalo moći gledati 10 sati, dok razgovori mogu trajati punih 12 sati.

Predstavljen je i novi operativni sustav za iPhone, verzija 3.0 koja će se na tržištu pojaviti 17. lipnja. Noviteti su podrška za MMS, turn-by-turn GPS navigacija (u suradnji s tvrtkom TomTom), spajanje računala na internet putem iPhonea.. Također, novi će iPhone biti dostupan i na hrvatskom jeziku.

Novi iPhone stiže na američko tržište 19. lipnja, po cijeni od 199 dolara za 16GB i 299 dolara za 32 GB verziju, dok bi Hrvati mogli uživati u novitetu već 9. srpnja, ako sve bude u redu.

09.06.2009. 08:41:32
http://metro-portal.hr/stigao-novi-iphone-3gs/18698/