« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
SUBSCENA

Stephanie Felber - Vertigo

Vertigo je istraživanje je o fenomenu „Vertigo-Effekt", „osjećaj pada-od-sebe"...

Vertigo u Attacku
Vertigo u Attacku (Arhiva)
Više o

Subscena

,

Stephanie Felber

Stephanie Felber - Vertigo

Filmski studio Medika, Pierottijeva 11

25. listopada 2022. u 19:00

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu Vertigo, umjetnice Stehanie Felber, u utorak 25. listopada u 19.00 sati. Izvedba ce se održati u prostoru Filmski studio Medika, Pierottijeva 11.

Vertigo je istraživanje je o fenomenu „Vertigo-Effekt", „osjećaj pada-od-sebe". Kroz inspiraciju djelima M.C. Eschera, kaleidoskopsko istraživanje o tome kako postajemo van ravnoteže, nalazeći nas u situaciji u kojoj nam se vrti u glavi ili gubimo kontrolu, u trenucima u kojima je naša percepcija prevarena. Vertigo je studija o gravitaciji, padu, gubitku kontrole, tjelesnim iskustvima i percepciji.

Stephanie Felber umjetnica je vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Njezini radovi predstavljeni su u Münchenu, Kulturni centar Španski Borci, (JSKD) Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Festival ŽIVA Ljubljana, Quartier am Hafen Cologne, Mediteranski Plesni Center Svetvincenat, Shawbrook Irland, Museum der bildenden Künste Leipzig, Dock11 Berlin, 19. FAKI. Kao izvođačica radila je s Tinom Sehgalom, Susanne Linke, Chrisom Zieglerom, Tedom Stofferom, Lisom Nelson, Nigelom Charnockom, Benoîtom Lachambreom i raznim münchenskim koreografima te često surađuje umjetnikom zvučnih instalacija Allardom van Hoornom, redateljem Tommom Galonskom i Alexeijem Sagererom.

25.10.2022. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh