« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
19. 3.

Sretan vam Dan očeva!

Više nije riječ samo o hraniteljima obitelji koji donose novac, a djecu potapšaju po glavi i kažu im da se odu igrati, već puno, puno više

Očevi su se promijenili... na bolje!
Očevi su se promijenili... na bolje! (Arhiva)
Više o

Dan očeva

,

Fathers day

Dan očeva slavi se 19. ožujka širom svijeta, a povezan je s blagdanom Svetog Josipa, Isusovog zemaljskog oca. Sveti Josip simbol je samozatajnog i posvećenog čovjeka i simbol očinske figure, a Hrvatska ga je proglasila i svojim zaštitnikom. 

Uloga očeva u današnje vrijeme daleko je od one koju su imali pred samo pedesetak godina - više nije riječ samo o hraniteljima obitelji koji donose novac, a djecu potapšaju po glavi i kažu im da se odu igrati, već puno, puno više.

Moderni očevi sve češće odlučuju ostati kući umjesto majki i brinuti za djecu, a i oni koji to ne rade ponašaju se uglavnom puno drugačije od svojih očeva - posvećeni su i brižni roditelji, nježni prema svojoj djeci.

Naravno, nije tako u cijelom svijetu, nažalost... i dalje ima tradicionalnih, krutih i nepopustljivih očeva koji kao da žive u 19. stoljeću, no stvari se mijenjaju na bolje, barem se nadamo.

otac i sin

Sve u svemu, očevi, svaka vam čast, sretan vam Dan očeva!

19.03.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh