« Glazba
objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana
NAJAVE

Srđan Sacher s bendom stiže u Vintage Industrial

Prošle godine objavio je album 'Biser, ambra, jantar', a kritika i publika su ga primili objeručki u zagrljaj

Srđan Sacher
Srđan Sacher (Arhiva)
Više o

ulaznice

,

koncert

,

Vintage Industrial Bar

,

Srđan Sacher

U četvrtak 12. ožujka stiže nam SACHER. Novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su "Moja prva ljubav" (Djevojke u ljetnim haljinama), "Totalno drukčiji od drugih", "Volim slušati radio", "Ne-običan dan", "Kradljivac srca", "Zlato", kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Prošle godine objavio je album 'Biser, ambra, jantar', a kritika i publika su ga primili objeručki u zagrljaj.

"Naslov albuma 'Biser, ambra, jantar' metafora je za transformaciju boli u ljepotu. Sva ta tri dragocjena materijala nastaju iz muke i boli: biser iz školjke koju zrno pijeska ozlijeđuje i muči dok prerasta u biser, ambra je tvar koja oblaže oštre neprobavljive kljunove mekušaca kojima se hrane kitovi i koju izbacuju iz sebe da bi je ljudi skupljali i koristili kao skupocjenu supstancu u proizvodnji parfema. Jantar konačno, nastaje od smole koju pušta ozlijeđeno drvo. U sve tri instance bol se transformira u nešto vrijedno i više ne žulja, nestaje.

Svjestan sam da se bol i rane prodaju najbolje, da suze uvijek imaju prođu. Ali ja sam sebi davno obećao (kaže naslovna pjesma) da me neće čuti na placu vikati ''Biser, ambra, jantar...'' (Srđan Sacher)

Glazbu i tekstove na albumu potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal) i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 70 kn u pretprodaji, odnosno 90 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava: www.entrio.hr/event/sacher-7565

05.03.2020. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh