« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ČUDESAN EKSTRAKT

Spalite kalorije pomoću čokolade s čilijem

Zvuči predobro da bi bilo istinito - kolači i čokolada koji vam pomažu da potrošite višak kalorija

Više o

čokolada

,

kalorije

,

mršavljenje

,

slatkiši

,

čili papričice

No, proizvođači tvrde kako su otkrili sastojak, inače dobiven iz čili papričica, koji se može dodati u bilo koju "prijeteću" hranu i tako je učiniti benignom. Čudesni ekstrakt, poznat kao dihidrokapsiat (DHC), ubrzava tjelesni metabolizam, stimulirajući korištenje viška kalorija.

Sastojak, koji nema okusa, jedan je od nekoliko kemijskih komponenti poznatih kao kapsinoidi, a koje se mogu pronaći u različitim vrstama čilija. No japanska kompanija "Ajinomoto" sada namjerava isti sastojak dodati i u čokolade, kolače i razne deserte kako bi ih učinili pristupačnijima.

Ipak, stručnjaci tvrde da bi efekti konzumacije takve hrane bili minimalni. Navode kako bi osoba težine 95 kg konzumirajući preporučenu količinu hrane koja sadrži DHC, vjerojatno potrošila samo dodatnih 50 kalorija dnevno, što je ekvivalent probavljanju keksa. Iz kompanije objašnjavaju da im nije cilj uvjeriti ljude kako će mršavjeti jedući njihovu hranu, već kako bi takva hrana trebala postati dio zdrave prehrane i aktivnog života ukoliko se žele postići rezultati.

07.03.2011. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh