« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
IZ DUBOKOG SVEMIRA

Pronašao izvanzemaljske fosile na meteoritu?

Znanstvenik iz NASA-e tvrdi kako je pronašao ostatke izvanzemaljaca na meteoritima

Fotografija vijesti
Više o

svemir

,

izvanzemaljci

,

život

,

fosili

,

meteoriti

Dr. Richard Hoover navodi kako mikroskopski fosili dokazuju da postoji život u svemiru, te mogu objasniti kako je život na Zemlji započeo. Astrobiolog je proveo 10 godina proučavajući drevne meteorite koji su pali u zabačena područja planete.

Hoover tvrdi da je pronašao rijetke meteorite na Antartici, u Sibiru i na Aljasci, koji spadaju u vrstu ugljičnih kondrita, od kojih je na Zemlji pronađeno samo 9 primjeraka. Dodaje da strukture koje je pronašao na tim stijenama podsjećaju na bakterijske fosile izvanzemaljskih bića. "Smatram da ovo govori kako je život raširen svemirom, umjesto striktno ograničen na Zemlju. Područje je još uvijek neistraženo, jer mnogi znanstvenici smatraju to nemogućim."

Hoover je pomoću jednostavnog procesa pronašao fosile koji nisu vidljivi ljudskom oku, nakon što je u laboratoriju uzeo uzorke meteorita, te ih analizirao elektronskim mikroskopom. "Uzbudljiva je činjenica što podsjećaju na generičke vrste ovdje na Zemlji. Ipak, ima i onih koji se prilično razlikuju, te ne podsjećaju na dosad poznate vrste. Pokazao sam ih i drugim stručnjacima koji su također ostali iznenađeni."

Njegove tvrdnje namjerava dodatno provjeriti drugi nezavisni laboratorij kako bi ih verificirao.

07.03.2011. 09:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh