« Kazalište
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Sotteraneo donosi predstavu i radionice u Teatar &TD

Talijanski kazališni kolektiv "Sotterraneo" stiže u &TD s višestruko nagrađivanom predstavom "Overload i umjetničkom radionicom

Predstava Overload
Predstava Overload (Filipe Ferreira)
Više o

Teatar &TD

,

Sotteraneo

Europski projekt apap- Performing Europe 2020, u Teatar &TD donosi provokativni projekt talijanskog kazališnog kolektiva Sotterraneo, višestruko nagrađivanu predstavu Overload te radionicu Theatre Fit istog kolektiva.

Radionica će se održati 23. listopada od 10:00 do 13:00, a predstava je na rasporedu 24. listopada u 20:00 u Velikoj dvorani &TD-a. Ulaz na sve je besplatan.

Više o svemu na itd.sczg.hr.

Predstava Overload počiva na tekstovima američkog pisca Davida Fostera Wallacea čiji su polja interesa i preokupacije bliski našima, primjerice: uloga medija u kreiranju današnjeg društva, galopirajuća industrija zabave i posljedično fragmentirana percepcija. 

U prezasićenom medijskom prostoru krećemo se između masovnih distrakcija i digitalnih mutacija. Preopterećeni informacijama, živimo u stanju konstantne alarmiranosti koju su naši preci mogli doživjeti jedino u ratnoj situaciji. Informacijski šum širi se po cijeloj planeti.  Trebamo li se stišati  i shvatiti što je uistinu vrijedno naše pažnje?

Svojim govornim iskazima izvođači neumorno upućuju na veze prema skrivenom sadržaju te pokreću mehanizam proizvodnje atrakcija i slika u gledatelju. Hoće li će se angažirati u otkrivanju skrivenog sadržaja, izbor je na gledatelju. Pristajući na taj angažman fokus publike biva izmješten sa glavne radnje u kaotičan labirint distrakcija gdje gledatelj pokušava pronaći djeliće nečega što tek podsjeća na svakodnevicu. Predstava Overload bazira se na agitacijskom govoru i hipertekstualnoj strukturi.

Radionica Theatre - Fit bazira na indvidualnim i kolektivnim vježbama te improvizacijama na zadane teme. Broj polaznika je ograničen na 20, a svoje prijave ( ime, prezime, godina rođenja) šaljite na itd@sczg.hr. Prijaviti se mogu isključivo punoljetne osobe, s ili bez kazališnog iskustva.

Sotterraneove radionice zasnivaju se na ponavljajućim repeticijama, govornim i gestikulacijskim improvizacijama, grupnoj dinamici te pokretu. Na taj se način kontinuiranim izmjenama izvedbenih scenskih razina, sudionike stavlja u poziciju potrage za dinamikom igre i izvođačkim senzibilitetom.

Potrebno je ponijeti udobnu odjeću, bilježnicu, olovku, bocu vode i, ono najvažnije, samoironiju.

21.10.2019. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh