« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KAOS

Snijeg paralizirao promet u Njemačkoj i Francuskoj

U Parizu i pariškoj regiji palo je jedanaest centimetara snijega, letovi su otkazani, ceste zaleđene

Snijeg
Snijeg (Getty Images)
Više o

snijeg

,

Pariz

,

prometni kolaps

,

snijeg u Europi

Zbog obilna snijega u četvrtak je i dalje otežan promet u Francuskoj i Njemačkoj, a otkazani su i letovi u pariškoj i frankfurtskoj zračnoj luci. Pariška regija još je u četvrtak velikim dijelom paralizirana zbog obilna snijega koji je napadao u srijedu navečer, zbog čega su blokirane ceste, a letovi iz zračne luke Roissy otkazani.

Ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux vozače je pozvao da se ne koriste automobilom "osim u slučaju iznimne potrebe", zbog vrlo loših uvjeta za vožnju uzrokovanih poledicom. Stanje na cestama normalizirat će se tek tijekom poslijepodneva, izvijestile su vlasti.

Letovi iz zračne luke Roissy otkazani su. Ondje je noć provelo nekoliko tisuća putnika. U srijedu poslijepodne u Parizu i pariškoj regiji palo je jedanaest centimetara snijega, što je najviše od 1987.

Francuski mediji u četvrtak ujutro neprestano izvješćuju o zastojima na cestama. Neke su općine organizirale privremeni smještaj za stanovnike u gimnastičkim dvoranama. U pariškoj regiji živi 11 milijuna stanovnika.

Obilne snježne padaline blokirale su u noći na četvrtak na četiri sata i njemačku Međunarodnu zračnu luku u Frankfurtu. Zabilježena su i mnogobrojna kašnjenja u željezničkom i zračnom prometu te otkazani letovi. Međunarodna zračna luka u Frankfurtu bila je zatvorena od 22 sata u srijedu do 2 sata poslije ponoći. Prema službenom izvješću trenutačno se stanje u željezničkom prometu postupno normalizira.(hina/metro-portal)

09.12.2010. 11:40:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    joe
    23.12.2010. 18:26
    NEVOLIM SNJEG
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh